Düzce 18 Temmuz Stadında gerçekleşen müsabaka saat 13.30'da başladı. Mücadelede, Aydın bölgesinden orta hakem Akif Abdurrahman Morca düdk çalarken, Aydın bölgesinden Ahmet Oğuz ve Manisa Bölgesinden Serkan Öksüz yardıcı hakem olarak sahada yerini aldı. Aydın Bölgesinden Çağlayan Deveci ise 4.Hakem olarak görev yaptı.

Düzcespor arşılaşmaya Kalede Gökhan Siverek, Savunmada Enver Ayyıldız, Sabutay Alper Bayülken, Mehmet Kuruoğlu, Kadir Yazıcı, Orta sahada Ebu Sıddık Çelik, Salih Sefercik, Alperen Doğan, Tunahan Birinci, İsmail Köse ve forvet hattında Atilla Aybars Garhan ile çıktı. 

İlk dakikalar iki takımda birbirlerini tarttılar. Sultanbeyli deplasman takımı gibi oynadı. 10 oyuncu geride defans yaparken Düzcespor’un yapacağı hataları değerlendirmek istedi. İleride 9 numaralı oyuncusu Feyzullah ile gol aradı. Her iki takımda ilk yarı bitse de soyunma odasına gitsek havasında oynadılar. İkinci yarı Düzcespor maça asılacak derken 49. Dakikada Sultanbeyli sol kanattan etkili bir atak ile geldi 9 numaralı oyuncusu Feyzullah Şahin Güneş’in kafa vuruşunu kaleci Gökhan meşin yuvarlağı kontrolü altına aldı.

Bu atağı da atlattık derken Düzcespor hücumda İsmail Köse’nin yanlış tercihi sonrası kaptırdığı topu alan Sultanbeyli’den Feyzullah Şahin Güneş sol dan hızla ceza sahasına girdi düzgün bir plase ile topu ağlara gönderdiğinde dakikalar 51’i gösteriyordu. Yaklaşık 10 dakika golün şaşkınlığını yaşayan Düzcespor Sultanbeyli’nin atakları karşısında ikinci golü yiyecek pozisyonlar verdi. 63. Dakikadan sonra İsmail Köse ile sol kanattan bindirmeler yaptı.

Enver ile 71. Dakikada penaltı noktası civarında girdi altıpas önünden yaptığı vuruş topun direğin yanında çıkması ile sonuçsuz kaldı. 73. Dakika da İsmail soldan etkili geldi penaltı noktasındaki Alperen’i gördü. Alperen in vuruşu tribünleri gol diye ayağa kaldırırken topkale direğinin yanından dışarı çıktı. Panikleyen futbolcular ikili mücadeleleri de kazanamayınca etkili ataklar düzenleyemeden üç puanı 18 Temmuzda bıraktı ve ligin 10.sırasına indi. Düzcespor’un bu maça iyi hazırlanmadığı üç dört pas dahi yapamadığı, seyircideki kazanma hırsı ve şevkinin futbolcularda olmadığı görüldü.

Müsabaka sonrası Düzceli taraftarlar Sultanbeyli sporcuları alkışlarken yönetime, futbolculara ve Teknik direktöre tepkiliydiler.