TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında son değerlendirmelerde bulunarak; kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Sportif, Futbol Sosyal Sorumluluk, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali Kriterlere göre inceleyerek Ulusal Kulüp Lisanslarını verdi.
 

İncelemeler sonunda Profesyonel Futbol Kulübümüzde Ulusal Kulüp Lisans Sistemi’nde Ulusal Lisans almaya hak kazandı ve TFF’nin olumsuz yaptırımlarına maruz kalmadı. Bir çok kulübe para cezası ve puan silme verirken Profesyonel Futbol Kulübümüz bu Ulusal Lisanslamayı geçmesini bildi.

Kulüp lisans sistemi, Avrupa futbolunun kalitesini daha sağlam şeffaf ve güvenilir temellere dayandırarak geliştirmek ve bu gelişimi belirli bir standarda ulaştırmak amacı ile UEFA tarafından başlatılmış bir proje olarak liglerdeki tüm kulüpleri ilgilendiriyor.

Kulüpler bunu gerçekleştirmediği takdirde aşamalı olarak ceza alacaktı. Ulusal Kulüp Lisans Sistemi'ne uymayan kulüpler her sezon para cezası olmak üzere aşama aşama da puan silme cezası da alabileceklerdi. Bu sezon Ulusal Kulüp Lisans Sistemi'ne başvurmayan ve şartları yerine getiremeyen kulüplere lige alınmama cezası dahi uygulanabilecekti fakat kulübümüz istenilen şartları yerine getirerek 2023-2024 sezonu için yerine getirerek Ulusal Lisans almayı hak etti.