Teknik heyetimizin vermiş olduğu karar doğrultusunda transfer çalışmaları büyük bir titizlikle sürdüren yönetim kurulumuz kariyerinde Avusturya Milli Takımı, PTT 1.Lig, Spor Toto 2. Lig ve 3. Lig ‘de birçok kulüpte forma giyen Rıdvan Sağlam, kendisini 1,5 yıllığına bağlayan sözleşmeye imza attırdılar.

Yeni transferimiz Rıdvan Sağlam, takımımızın Antalya Kampının 6. Gününde takımımıza dahil oldu ve yapılan antrenmanlara takımla birlikte katılarak çalışmalara devam etmişti. Yapılan çalışmalarda Teknik Direktörümüz kendisini ligin ikinci yarısının ilk maçı olan Silivrispor karşısında kendisine forma şansı verdi ve Rıdvan Sağlam’da bu şansı en iyi şekilde kullanmış oldu.

Antalya Kampında yapmış olduğumuz röportajda ; " Hedefleri olan bir takıma geldim. Buraya imza atmadan önec hiç düşünmedim. Daha önceden takip ediyordum. Hocamızın burada olduğunu biliyordum. Telefon ile aradıklarında ilk başta şaşırmadım. Transferimde de hiç pürüz yaşamadık. Karşılıklı olarak anlaştık. Herkes bir takım şeylerden fedakarlık yaptı. Bu ligde hiç oynamadım diyebilirim. Sadece ilk yarıda Darıca Gençlerbirliği'nde oynayarak 3. lig maceram başlamış oldu. Takımımızda ki oyuncuları tanıyorum. Kadroya baktığımızda iyi bir çekişme olacak. Ama burada en önemlisi Düzcespor'un başarısıdır. Zaten takımımızı başarılı yaparsak bizde başarılı olmuş oluyoruz. Her hangi bir sakatlığım yok. Sadece kısa bir süre idmanlara çıkmadım. Fakat burada Antalya kampında hocalarımın bana verecekleri idman programı ile eski formumu yakalayacağım. Sadece biraz zamana ihtiyacım var. Onuda burada tamamlayarak Düzce'ye öyle döneceğim. Ligin ikinci yarısında kulübü adına var gücüyle çalışacak bir Rıdvan göreceksiniz. Umit ediyorum ki bu gruptan lider olarak adımızı br üst lige yazdıracağız." dedi.

Dün yapılan haftalık olağan basın toplantısına katılan Rıdvan, Düzce’ye gelmesinde en büyük etkenin teknik direktörümüz İskender Eroğlu’nun olduğunu ifade etti ve şunları ekledi; “ Futbolu bilen bir şehre geldim. Taraftarlarını biliyorum. İlk haftalarımı ilk maçıma çıktığımda ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlamış oldum. İyi ki Düzce’ye gelmişim diye kendi kendime dedim. Benim buraya gelmemde başta kulüp başkanım, hocam, sportif direktörüm, Taner ağabeyim çok etkili oldu. Buraya gelmeden önce sadece 5 günlük bir idman eksikliğim vardı. Onu da Antalya’da ki kampta tamamladım. Her şey çok güzel gidiyor. Umarım sezon sonunda ipi göğüsleriz. Bunun için buradayım zaten. İlk maçıma bakılacak olursa hem kendi adıma hemde arkadaşlarım adına iyi bir maç sergilediğimizi düşünüyorum. Sonuçta Antalya'da ki kampta bir Altay maçını izledim ki biraz olsa hiç tanımadığım 3.lig de korkularım gitmişti. Arkadaşlarım bu korkularımı yenmeme yardımcı oldu. Arkadaşlarımın hazırlık maçlarında ve idmanlardagösterdikleri performansları benim burada iyi ki varım dememe neden oldu.“ dedi.

Rıdvan Sağlam Kimdir ?

7 Ocak 1988 Avusturya’nın Bregenz Doğumlu .Aslen Trabzonlu ailenin çocuğudur. Futbola da yurtdışında başladı. Geçmiş yıllarda Avusturya Milli takım forması da giydi  Türkiye’ye 18 yaşında geldi. 18 yaşında Sürmenespor’da profesyonel olarak futbola başladı.  Sürmenespor’dan sonra Karsspor’a transfer oldu. Sonrasında 4 yıl Konya Şekerspor’un başarısı için ter döktü. Sonra Giresunspor’da forma şansı buldu. İlk defa PTT 1. Lig’de oynadı ve şampiyonluk yaşadı. Bu sezon 3. Ligçok güzel  ekiplerinden Darıca Gençlerbirliği’nde futbol oynadı.

PTT 1.LİG’de 43, TFF 2. LİG’de 106, TFF 3.LİG’de 32 ve Türkiye Kupası maçında 28 müsabakada forma giydi ve toplamda 10 golü bulunuyor. Bu sezon 3’ü kupa 12’si lig maçı olmak üzere 15 müsabakada forma giydi.