Bugün yapılan basın toplantısına Basın Sözcümüz Taner Met, Teknik Direktörümüz İskender Eroğlu, Sportif Direktörümüz Habib Şenol Yılmaz ve Genel Kaptan Serkan Verep katılım sağladı.Önümüzdeki haftalarda birer futbolcunun da basın toplantılarına katılacağı belirten basın sözcümüz Taner Met, öncelik olarak Teknik Direktörümüz İskender Eroğlu’na geçtiğimiz haftanın değerlendirmesini yapmak üzere sözü kendisine bıraktı.

Teknik Direktörümüz İskender Eroğlu haftanın değerlendirmesine geçmeden önce düzenlenen bu basın toplantısı için duygularını ifade etti. Her hafta Salı günü yapılacak olan bu basın toplantıları ile kulaktan dolma haberlere son verileceğini, her türlü soruya açık olduğunu ve her türlü soruya verilecek bir cevabının olduğunu belirten İskender Hocamız geçilen ilk 5 haftanın değerlendirmesini yaptı.

Oynadığımız 5 maçın 3’ü ligin en uzak deplasmanlarıydı ve bu deplasmanlardan mağlup olmadan puanlarla döndük. Batman ve Kırıkhan ligin üst sıralarına oynayan takımlar biz bu deplasmanlardan puan çıkartmasını bildik. Son hafta oynan maçtan sonra çok üzüldük deplasmanda net olarak deplasmanda 8-9 gol pozisyonuna girdik fakat galip gelemedik bu yüzden çok üzgünüz.Düzcespor olarak şu parola ile gidiyoruz dışarda 1 puan içerde 3 puan ortalama 2 puan zaten otomatikman şampiyon oluyorsun. Yeri gelecek dışarıda 3 puanları da alacağız inşallah diyerek sonrasında basının sorularına cevap verdi.

-SON İKİ DEPLASMANDA ALINAN 2 BERABERLİK VE OYNANAN OYUNDAN MEMNUN MUSUNUZ?

Sizde takdir edersiniz ki hep öne geçen takım biz olduk deplasmanlarda bunu koruyamadık ve ya üstüne goller atamadık. Her öne geçtikten sonra çok net pozisyonlar buluyoruz 2.golü bulsak 3-4 olacak böyle durumlar oldu işin özetine baktığınızda dışarda alınmış puan altındır. Biz bu hafta içerde Dersimspor’u yenersek işte o zaman dışarda aldığın puanlar avantaja dönüyor. Bu yüzden dışarda alınan 1 puanlar bile çok önemli. Oyuna gelecek olursak Kırıkhan ve Yomra pozisyona giren pozisyonlar kaçıran gol yemeyen takımlar fakat biz gol pozisyonu vermedik aksine daha çok pozisyona giren takım biz olduk bu yüzden oyundan memnunum,netice de önemli ama şükür olsun namağlup takımız.

-GOL POZİSYONUNA GİRİYORUZ FAKAT GOL ATAMIYORUZ NEDEN?

Aslında gülüyorum fikstüre bakıyorum en çok gol atan takımlardan biriyiz aslında gol atıyoruz golcü bir takımız ligde şuan en çok gol atan 11 gollü HEASK var o da içeride attı o golleri ve ligin alt düzeydeki takımları ile oynadı bizde 2. Ve ya 3. Takımız. Eleştirilen santraforumuz Barış Kazer örnek olarak 3 tane gol atmış durumda, orta sahamıza bakıyorum İsmail Türk  4 gol atmış baktığınızda gol ve goller atıyoruz. Aslında siz şu yönden soruyorsunuz çok pozisyona giriyor bu takım, daha fazla gol atması lazım. Bunları tabi ki düzelteceğiz daha serin kanlı olmalıyız.

-AYAĞA TOP YAPAN BİR TAKIMIZ STADIN ZEMİNİ BOZUKTU SON MAÇTA BUNA NE DİYORSUNUZ?

Bazı oyuncularımız var bizde kırılgan mesela İsmail, ağır zeminlerde teknik kapasitesi çok yüksek olan oyuncular bu ağır zeminde çok fazla iş yapamıyorlar. Mesela yine Emre Pehlivan o da çok yüksek teknik kapasiteli bir oyuncu.Zemin ilk başta çok güzeldi fakat oynadıkça zemin bozulmaya başladı.Bu kötü zemine göre yine çok iyiydik ayağa top yaptık,çok gol pozisyonuna girdik net olarak 10 tane pozisyona girmişiz.Bazen kötü zemin bizi etkiliyor evet ama hani etkilediği bu mu diyoruz etkilediği halde bu kadar çok gol pozisyonuna giriyoruz.Onu da halledeceğiz ama inşallah.

-TAKIM ÖNE GEÇTİKTEN SONRA NEDEN DEFANSA ÇEKİLİYOR?

Bir takım eğer geri çekiliyorsa sıkıntı yok.Geri çekilip gol pozisyonuna giremiyorsan sıkıntı var.Bizim takım geri çekilip sonra gol pozisyonlarına giren bir takım.Batman maçında bunun örneğini yaşadık ben sadece o maçın cevabını veremiyorum.Geri çekildik ama gol pozisyonuna giremedik sonrasında.Son maçta da geri çekildik fakat net 10 tane pozisyona girdik sonrasında.Bizim takım çok geri çekilen bir takım değiliz.5 lig maçı oynadık bu 5 maçta verdiğimiz pozisyon 5 hatta buna 6 diyelim PTT 1.Lig takımı ile kupa maçı oynadık 6 tane pozisyon verdik ama bizim girdiğimiz net 25 pozisyon var.Biz geri çekilip ofansif anlamda iyi oynayan az pozisyon veren bir takımız.İnşallah bunu haftasonu oynanacak maçta da devam ettiririz.

-SON VURUŞLARDA TAKIMIN EKSİĞİ Mİ VAR?

Son vuruşlarda eksiğimiz var ama yine gülerek söylüyorum ligin en fazla gol atan takımlarından biriyiz ama bu kadar çok gol pozisyona giriyorsa daha fazla gol atması lazım takımın.Ben de bundan sonraki antrenmanlarda gol vuruşlarını daha fazla çalışacağım takım arkadaşlarımla inşallah haftasonu size bunu ispatlarız.

-YOMRASPOR MAÇINDA VERİLMEYEN GOL İÇİN NELER SÖYLECEKSİNİZ?

O pozisyona gelene kadar hatta o pozisyondan sonra okadar goller kaçırdık ki kaçırılması imkansız goller kaçırdık ki o pozisyonu aramıyorum. Evet golümüz yenildi,bal gibi golümüz yenilmiş ama o gole bırakmayacaktık.3-5 olacak maçı üzgünüz ki 1-1 bitirdik.

-OYUNCULARIN MAÇ KAZANMA ARZUSU ÇOK YÜKSEK, BU MAÇ KAZANMA ARZUSU OYUNCULARI NASIL ETKİLİYOR?

Şükür olsun ki oyuncularımda maç kazanma arzusu var.Silivrispor hocası ile görüştüm bana dediki ‘’Hocam,maç kazanma arzumuz yok’’ benim takımıma bakıyorum maç kazanma arzusu var.Penaltı olsun korner olsun oyuncular aceleci olsun önemli değil yeter ki maç kazanma arzumuz olsun.İnşallah sezon sonuna kadar bu maç kazanma arzumuz devam eder de her maça asılır, çok gol pozisyonuna gireriz.

-ALINACAK BİR MAĞLUBİYET SONRASINDA BU DÜĞÜM BOZULUR MU? TARAFTAR NASIL TEPKİ VERİR SİZCE?

İnşallah Rabbim bize mağlup olmayı göstermez,bunun geçtiğimiz yıllarda örnekleri var namağlup şampiyon oldular bu ligde.Bizim yönetimimiz çok iyi uyum içinde Allah korusun mağlup durumda da takımı toparlayacak bir yönetim var.Böyle bir durumda sırt çevirecek bir yönetim yok.5 yıldır hocalık yapıyorum gerçekten çok güzel bir yönetim var burada.Bize sahip çıkacak yönetim de var seyirci de var.Ben daha önce beraberlikte bile takıma sırt çeviren taraftar biliyorum.En basiti Yomra’ya kadar gelmiş 100 kişilik bir taraftar olağanüstü bir durum helal olsun onlara anlından öpüyorum onların.Ben buraya gelirken de demiştim ben buradaki taraftara hayranım.Geçen yıl burada Tirespor ile oynadığım maçtan sonrada demiştim röportajda ben hayran kalmıştım gerçekten. Bizim seyircimiz bize sırt çevirmez biz şampiyon olacaksak seyircimizle şampiyon olacağız.

-50 YILLIK BİR KULÜP HENÜZ BİR TESİSİ YOK BELEDİYE SOSYAL TESİSLERİNDE KALIYOR BUNUNLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA VAR MI?

Basın sözcümüz Taner Met bu soruya şu şekilde cevap verdi;

Tesis bu işin olmazsa olmazı.5 yıllık bir plan program içinde göreve geldik. Tesisleşme ile planımız var henüz netleşmediği için bir açıklama yapmıyoruz her şey netlik kazanınca sizlerle paylaşacağız.Ama şunu bilmenizi isterim ki çok olumlu ve emin adımlara ilerliyoruz.